top of page
Design uden navn-4.png

Podwalks

Hvad er en podwalk?

En podwalk er en lydfortælling, der leder dig ud på en gåtur i et specifikt område. Vores podwalks er spændende og dramatiserede lydfortællinger, der bringer alle dine sanser og områdets historie til live.

 

Sans-1 laver originale og inspirerende lydfortællinger, der både fører dig ud på en gåtur og på en historisk tidsrejse via vores engagerende lyddesign. Med god historiefortælling og stemningsfulde lydeffekter oplever du historien fra første parket, som om du selv var en del af den – imens du bevæger dig rundt på stedet, hvor det hele skete. Alt, hvad du skal have med på din rejse, er din mobil og et par høretelefoner.

Priser/nomineringer

Vi laver gennemarbejdede lydfortællinger i høj kvalitet, som vi flere gange er blevet nomineret for til forskellige priser. Senest var vi nomineret til Prix Audio 2023 for vores lydfortælling 'Eventyrenes By' i kategorien Årets Fiktion. Denne lydvandring lavede vi i samarbejde med H.C. Andersens Hus i Odense. 

prix audio_edited.jpg

Derudover blev vi også nomineret til Podcastprisen i 2021 i disse 3 kategorier: Årets Lyddesign, Årets Talent og Årets Eksperiment for lydfortællingen 'Mysteriet om Elvira Madigan'.

Skal vi arbejde sammen?

Ønsker du at samarbejde med os om at lave en podwalk, kan du kontakte os her. Så tager vi en uforpligtende snak om dine ønsker. 

 

Herunder kan du læse om alle de podwalks, vi har lavet, samt lytte til nogle lydbidder af produktionerne. 

Eventyrenes by.png

EVENTYRENES BY 

På jagt efter eventyr... 

H.C. Andersens Hus og Sans-1 inviterer jer med på en eventyrlig lydvandring i Odenses gader. Hvor udstillingen i H.C. Andersens Hus udfolder H.C. Andersens kendte og elskede eventyr, så tager denne lydvandring jer i stedet med på eventyr ud i det ukendte. 

Skærmbillede 2023-03-03 kl. 13.38.45.png

ANDERSENS KØBENHAVN

Der findes en mørk og dyster periode i H. C. Andersens liv, som kun få kender til...

 

Andersens København er en podwalk, der tager dig med rundt på en rejse i 1800-tallets København - i følgeskab med en kun 14-årig Andersen. 

Ømkloster.jpeg

CARA INSULA

En podwalk om rejsen til Øm...

En februar dag i 1165 drog en gruppe munke afsted fra deres kloster i Vitskøl i Vesthimmerland. Deres mission var at grundlægge et nyt cistercienserkloster i Østjylland. De havde svært ved at finde et egnet sted; de måtte flytte tre gange og var 7 år undervejs, inden de fandt Øm. 

#1-.jpg

PRÆSTEGÅRDEN
LEVER

Tre kvindeskæbner - tre fortællinger - én dag...

I Præstegården Lever kan du møde tre unikke fortællinger om tre forskellige skæbner: 

Tjenestepigen, Pensionæren og Præstefruen.

Fregatten podwalk.png

REJSEN

En podwalk på Fregatten Jylland...

Kom med ombord på Fregatten Jylland sammen med de godt 400 sømænd, der skal ud på deres livs rejse i slutningen af 1800-tallet. 

Fregatten podwalk-2.png

NOGET OM HC

En dramatiseret podwalk i Odense by...

Noget om HC er en blanding mellem medrivende fortællinger, ærlige interviews, stemningsfuld musik og et lyddesign, der tager dig med tilbage i tiden og viser dig sider af H.C. Andersen, som kun de færreste tænker over, findes. 

286092_1024x576_2.png

VOLDENS VIDNER

En dramatiseret lydvandring om slaget ved Fredericia...

Fortællingen er baseret på ægte historiske kilder, der lader dig komme helt tæt på og sanse de dramatiske begivenheder under Slesvig-Holstenernes belejring af Fredericia og det blodige slag mellem danskerne og de tyske soldater natten til d. 6. juli 1849.

MØ_Skygger i Odins by_JUNI_2021_A3_NY.png

SKYGGER I ODINS BY

Nu kan du opleve noget, som alle andre ikke kan se - lige midt i Odense...

På en tur langt tilbage i tiden vokser skygger fra byens skjulte fortid frem for dit indre blik, mens du bliver vidne til byens mylder og bloddryppende øjeblikke.

slavernes_kobenhavn_web.jpg

SLAVERNES KØBENHAVN

Fortidens København bærer på en mørk historie, som kun få kender til...

På vandringen gennem Nyhavn oplever vi historien om drengen Kwarme, der bliver holdt som slave i Dansk Vestindien.

1.png

FODSPORENE FORTÆLLER

Lydvandringer i Aabenraa i Genforeningsparken...

Det er den 17. november 1918. Foran Folkehjemmet i Aabenraa står flere tusinde Sønderjyder og venter på, at H. P. Hansen skal træde ud på balkonen. Vi vækker deres historier til live.

madigan_plakat_A2.jpg

MYSTERIET OM ELVIRA MADIGAN

En true crime-lydvandring på Tåsinge...

Kom med helt tæt på den mystiske tragedie, når vi går i fodsporene på linedanseren Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre ud på deres livs sidste vandring gennem Nørreskoven.

Skærmbillede 2021-07-13 kl. 11.53.18.png

NYBORGS SKJULTE FORTÆLLINGER

Oplev Nyborgs historie på en helt ny måde...

Syv unikke lydvandringer giver et medrivende indblik i Nyborgs fortid. Lige fra kæmpende riddere til den store bybrand og de brølende 1920'ere.

296049_Krudtvrket_i_Frederiksvrk.png

KRUDTVÆRKET

Tag på byvandring i Frederiksværk på Industrimuseet...

Oplev vores lydfortælling 'Her må du ikke bande!" en sprængfarlig rundvisning på Krudtværket.

Himlens børn plakat_edited.jpg

HIMLENS BØRN

Sanselige lydrejser om universets magi og naturens mystik...

Lyt til Solvandringen i døgnets lyse timer og Månevandringen i de mørke. Du vil møde tvillingeparret Helios og Luna, der har meget forskellige opfattelser af, hvordan "det hele hænger sammen".

bottom of page