top of page

CARA INSULA

I samarbejde med Museum Skanderborg lavede vi, i forbindelse med Øm Klosters 850 års jubilæum, en dramatiseret podwalk fra museet og ud til Øm Kloster. Podwalken er en musikalsk og meditativ lydoplevelse, der aktiverer lytterens fantasi og sanser.

 

Det er en oplevelse, til større børn og voksne, der giver fordybelse og ro til lytteren, og samtidig lærer denne om en helt særlig begivenhed i Danmarkshistorien.  

En februar dag i 1165 drog en gruppe munke afsted fra deres kloster i Vitskøl i Vesthimmerland. Deres mission var at grundlægge et nyt cistercienserkloster i Østjylland. De havde svært ved at finde et egnet sted; de måtte flytte tre gange og var 7 år undervejs inden de fandt Øm. Her kunne de endelig slå rødder, og her lå klostret i næsten 400 år.


På resterne af Øm kloster findes i dag ruinpark, museum og klosterhave. Her skabes forbindelsen mellem munkenes datidige virke og nutiden. 2022 markerer 850 år siden munkene kom til Øm, og det er deres rejse hertil - som var fyldt med forhindringer og farer - der inspirerer til en folkelig 850 års festfejring.

Ømkloster.jpeg

Manuskript: Brian Wind-Hansen

Producer og lyddesign: Christina Gaarde Engmann

Medvirkende

Fortæller: Jesper Dupont 

Jomfru Maria: Christina Gaarde Engmann 

Lytteeksempel:

Cara InsulaSans-1
00:00 / 20:44

Lyt mere her:

bottom of page