top of page

RICARDO & ELSTRUP

Du kommer ind i en tom sal. Din guide beder dig tage headset på, og så starter en lydforestilling, der aktiverer fantasi, krop og følelse af nærvær og fællesskab.

RICARDO & ELSTRUP er nytænkende lyd-teater. En forestilling, der tager fat i to af de største lokale fodboldstjerner; de fynske EM-helte fra 1992, Richard Møller Nielsen og Lars Elstrup. Det er historien om to store personligheder, som møder kæmpe personlige op- og nedture i deres evige kamp for at lykkes. Det handler om fodbold, holdånd, ambitioner, valg samt de nære personlige beretninger om et liv i kampens hede. Den ene slutter på toppen, mens den anden må sande, at presset bliver for stort.

 

Forestillingen er udviklet efter samtaler med Lars Elstrup og den fynske forfatter og journalist Martin Davidsen, der står bag succes-biografien om landstræneren Richard Møller Nielsen – “Mirakelmageren”, og derudover er redaktør på OB-podcasten Stemmer Fra Ådalen.

Fyens Stiftstidende siger...

"Jeg står side om side med publikum midt på scenen og synger Der er et yndigt land. Manden ved siden af mig skråler. Vi er i sandhed en del af noget større [...] Den første udgave af det, teateret kalder en Byens Stemmer-produktion, rammer i momenter lige midt i den lokalpatriotiske hjertekule"

"Ricardo & Elstrup er en fortælling om meget andet end fodbold [...] Men svirpet med halen vil ramme alle. Vi ser på scenen. Mit kryds på gulvet. Blandt alle de andres. Med ekkoet af den sidste times to fortællinger rungende i hovedet. Så ens og alligevel så forskellige. Dét rammer."

Manuskript: Brian Wind-Hansen

 

Iscenesættelse og lyddesign: Jesper Dupont

 

Producent og projektledelse: Christina Gaarde Engmann

Idé og konsulent: Jeppe Sand

Musikkonsulent: Casper Tornhøj Schärfe


Mastering: Poul Gejel

Lysdesign: Laura Odgaard Edlefsen

Grafik: Rikke Mathisen Hansen

Medvirkende

Richard Møller Nielsen: Bue Wandahl

Lars Elstrup: Anders Brink Madsen

Fortæller: Christina Gaarde Engmann

Samarbejdspartner: Teater Momentum, Odense

bottom of page