top of page

LYD PÅ TORVET

Lige før sommerferien 2022 opsatte vi, i samarbejde med Østfyns Museer og Visit Nyborg, fire lydstationer på Torvet i Nyborg for at gøre det muligt for borgere og turister, at få indblik i Torvets farverige historie. Og for at skabe synlig opmærksomhed på "Nyborgs skjulte fortællinger" - en række podwalks vi producerede i 2021. 

De fire poster er placeret strategisk rundt om på Torvet, og her kan man lytte til både lydbilleder, fortællinger om middelalderens ridderturneringer på Torvet og om markedslivet i 1920erne.

De fire lydposter kan inddeles i to grupper. To af posterne drives af solceller og gengiver en dramatiseret fortælling om henholdsvis ridderturneringer og markedslivet i 1920erne. De to andre poster består af et såkaldt U-Turn, og her kan man afspille de stemningsfyldte lydbilleder fra en summende markedsplads og en livlig turneringsplads.

Da lydposterne havde stået på torvet i knap to måneder kunne det konkluderes, at både borgere og turister havde taget godt imod lydposterne. De foreløbige tal  (august 2022) fortæller nemlig, at posterne var blevet aflyttet 7.282 gange. Hertil skal det tilføjes, at de engelsksprogede versioner udgør 38 % af de samlede aflytninger, hvilket viser, at også turisterne gør brug af den tilgængelig information.

U-Turn-lydposterne er lavet uden sprog, så alle uanset sprog og alder har mulighed for at lege og fordybe sig.

Fregatten podwalk-3.png
SolcelleSans-1
00:00 / 02:44

Manuskript: Brian Wind-Hansen

Lyddesign: Christina Gaarde Engmann og Jesper Dupont

 

Producent og projektleder: Christina Gaarde Engmann

 

Mastering: Poul Gejel

Fortæller: Christina Gaarde Engmann

bottom of page