top of page

FODSPORENE FORTÆLLER

Én dag - ni skæbner...

 

Genforeningsparken blev anlagt af Aabenraa Kommune i 2020 for at fejre 100-året for genforeningen af Sønderjylland og Danmark.

 

Når du går rundt i parken vil du lægge mærke til at statuerne, bænkene og selv fliserne fortæller deres helt egne historier om genforeningen.

Og det er fodsporene som det skal handle om nu.

De står til minde om den store folkemængde, der mødtes foran Folkehjemmet d. 17. november 1918 for at vise, at de ønskede at høre til Danmark.

Første verdenskrig nærmede sig sin slutning; Tyskland, som Sønderjylland dengang var en del af, stod tilbage som den store taber. De dansksindede sønderjyder øjnede nu muligheden for at deres hjemegn, deres Sønderjylland, kunne blive dansk igen gennem en folkeafstemning.

Publikum siger

"Det er fantastisk at høre fortællingen. Det er gjort levende, og det er noget helt andet end at læse om historien i en bog."
Birgit Marie Kjær, datter af Holger Jes Hansen, hvis fortælling er blandt de ni unikke lydoplevelser til Jyske Vestkysten

Manuskript: Brian Wind-Hansen

Instruktion og lyddesign: Jesper Dupont

Medvirkende:
Ane Helene Hovby, Thomas Clausen, Jesper Dupont, Thomas Leth, Oliver Sundvall, Anja Truc, Mikkel Bay-Mortensen, Benjamin Holmstrøm Nielsen, Mikkel Hvilsom

Mastering:

Poul Gejel, produktionsholdet.dk

Skærmbillede 2021-05-25 kl. 14.31.52.png
1.png
bottom of page