FODSPORENE FORTÆLLER

En dag - 9 skæbner.

"Det er fantastisk at høre fortællingen. Det er gjort levende, og det er noget helt andet end at læse om historien i en bog."

Birgit Marie Kjær, datter af Holger Jes Hansen, hvis fortælling er blandt de ni unikke lydoplevelser til Jyske Vestkysten.

 

Genforeningsparken blev anlagt af Aabenraa Kommune i 2020 for at fejre 100-året for genforeningen af Sønderjylland og Danmark.

 

Når du går rundt i parken vil du lægge mærke til at statuerne, bænkene og selv fliserne, fortæller deres helt egen lille historie om genforeningen.

Og det er fodsporene det skal handle om nu.

De står til minde om den store folkemængde der mødtes foran Folkehjem den 17. november 1918 for at vise at de ønskede at høre til Danmark.

Første verdenskrig var ved at være slut. Tyskland, som Sønderjylland dengang var en delaf, stod som den store taber og de dansksindede sønderjyder øjnede nu muligheden for at deres hjemegn Sønderjylland kunne blive dansk gennem en folkeafstemning.

I denne folder finder du et kort, der viser hvor ti personer stod den 17. november 1918 og lyttede til H.P. Hanssen på Folkehjems balkon.

Manuskript: Brian Wind-Hansen

Instruktion og lyddesign: Jesper Dupont

Medvirkende:
Ane Helene Hovby, Thomas Clausen, Jesper Dupont, Thomas Leth, Oliver Sundvall, Anja Truc, Mikkel Bay-Mortensen, Benjamin Holmstrøm Nielsen, Mikkel Hvilsom

Mastering:

Poul Gejel, produktionsholdet.dk

Skærmbillede 2021-05-25 kl. 14.31.52.png
1.png